Geplaatst in Nederland, Reis, Trein, Xaar's Reis Wereld, Xaar's Wereld

Treinreis door Nederland

Hi All!

Hier is mijn eerste artikel dan! Vorige week was het weer zo ver (02-04-2017)! We konden gratis reizen met het openbaar vervoer door middel van het boekenweek geschenk! Daar heb ik samen met mijn broertje en ouders goed gebruik van gemaakt!

Vandaag gingen we om 10:20 van huis om een dagje met de trein te gaan. Want we mochten vandaag gratis met de trein als je het Boekenweekgeschenk* had gekregen als je een boek voor 12,50 euro had gekocht. We hadden de trein van 10:45 naar Utrecht. Waarna ik even snel een tussenstop heb gemaakt bij de HEMA voor het hoefijzerkaartje te halen. En snel door naar de volgende trein die om 11:18 vertrok naar Zwolle. Om in Zwolle de eerste geocachen (GC6ZVT3) te vinden. De cache was zo gevonden. Hij lag op een mooie oude spoorbrug. Ook hebben we nog even wat munzee’s gescand, en even bij de HEMA gekeken om te kijken of ze het hoefijzerkaartje hadden. Maar helaas hebben ze die niet op het station. Dus daar voor moet ik nog een keertje voor terug komen. Nu weer inchecken op het station en even kijken wanneer de volgende trein ging. Dat was om 13:15. Omdat we nog even moesten wachten, hebben we geluncht. Daarna kwam snel de trein en gingen we naar Groningen.

Daar hebben we onze ogen uit gekeken op het station. Het is zo’n mooi station. Dat had ik niet verwacht. Het is ook al best wel oud. Namelijk uit 1895. Na dat wij rond hebben gekeken op het station van Groningen, gingen we nog een cache (GC3N0W4) zoeken. Dankzij een buschauffeur wisten we zeker dat mijn eerste ingeving goed was. Dus toen hadden we de cache snel te pakken. Toen nog even naar de WC, want mama en ik moesten heel erg nodig, dus gingen we even snel naar de WC. En dan snel door naar Assen. Want de trein ging om 14:38. Toen we eenmaal in Assen kwamen gingen we de laatste cache (GC4RB59) gevonden. En hadden we de trein van 16:05 terug naar Zwolle. In Zwolle wouden we de trein naar Rotterdam Centraal nemen om vervolgens bij Utrecht Centraal weer over te stappen. Alleen was deze trein zo vol (lees alles stond vol) dat we maar besloten hebben om de sprinter naar Utrecht Centraal te nemen. Die trein ging om 17:53. Eenmaal aangekomen op Utrecht Centraal hebben we een broodje rookworst bij de HEMA gehaald te hebben hadden we de, voor ons, de laatste trein terug naar Bodegraven om 18:24.

IMG_0705

 

Om 18:45 weer in Bodegraven aangekomen te zijn, gaan we met de auto weer terug naar huis. De geocaches te loggen op het internet, en lekker rust gevend een verslag van deze leuke en gezellige treinreis met mijn ouders en broertje te hebben gehad. Voor mij is zo’n dagje voor herhaling vatbaar, of dat nu met vriendinnen is, alleen of met mijn ouders en broertje, dat maakt mij niet uit.

Hebben jullie ook vandaag met de trein gereisd? En naar welke plaats(en) ben jij allemaal geweest? Ik hoop dat jij ook zo genoten hebt van deze prachtige dag! Want het weer was opzich niet heel erg slecht, toch?

Groetjes Xarifa!

*Boekenweekschenken:                                        Makkelijk Leven

Schrijver:                                                                  Herman Koch

Alle andere foto’s die ik onderweg gemaakt heb:

Auteur:

Een jongvolwasse vrouw die van reizen, lifestyle en persoonlijke verhalen delen houdt.

Een gedachte over “Treinreis door Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s