Geplaatst in Geocaching, Nederland, Xaar's Reis Wereld, Xaar's Wereld

Rondje geocachen ‘TIEN’dweg Gouderak

Hi all,

Afgelopen zondag (17-04-2017) hebben we weer lekker gecached. Vandaag was dat bij Gouderak. We hebben de serie ‘TIEN’dweg (waar we begonnen: GC6T14T) gelopen. We gingen om 13:15 weg. Onderweg werden we via het navigatiesysteem via een pontje gestuurd. Dit was erg leuk om te doen met de auto. Na eerst gedwaald te hebben in een woonwijk, hebben we uit eindelijk besloten om het rondje andersom te lopen, want dat kon ook makkelijk! We waren zo rond 14:00 uur bij parkeerplaats. We hebben geparkeerd op een parkeerplaats van een manege.  Op weg naar de cache nummer 1/10 (GC6T14T) was het erg winderig. Onderweg hebben we ook een aantal paarden, auto’s, fietsers en wandelaars gezien. Het stonk ook erg naar paarden poep. Het uitzicht van de wandeling was over de weilanden. Bij de eerste cache stond een bankje, waar je tevens tegen een hekje je fietsen kwijt kon. Hier waren we trouwens om 14:08! De cache was vlot gevonden. Onderweg naar de kwamen we langs de volkstuintjes van de Groenakker. We waren zo bij de tweede cache! Die was ook weer vlot gevonden. Hij lag bij een weiland die ’t land heet. Ik moest hier ook mijn veter strikken, die was onderweg losgegaan. We waren hier om 14:18. Na dat onze namen in het logboekje stond gingen we snel weer veder. Want we wouden graag naar de volgende cache. Ook waren we zo weer bij de 3de cache. Hier waren we om 14:24. Hier was de cache ook weer zo gevonden. De logrol was hier helaas vol, we moesten onze namen er tussen proppen helaas. Schapen en koeien keken hier mee met wat we aan het doen waren. Het zag er wel grappig uit. En snel door naar nummer 4 van de serie. Het was een Nano, hier stapte ook nog mensen af, voor de cache, maar zei hebben later gedaan, omdat wij hem al in handen hadden. Bij deze cache waren we om 14:34. Ook hoorde tot deze cache duidelijk de doorgaande weg, de wind stond onze kant. Dat kan natuurlijk gebeuren!

Om 14:56 kwamen we bij 6 aan. We hadden 5 per ongeluk overgeslagen, en hadden bedacht om die maar op de terug weg mee te pakken, omdat het zo ongeveer een rechte weg is. Hier kwamen we nog een ander team tegen, hier hebben we even mee staan kletsen, en wij hadden de cache zo gezien. Het andere team had hem helaas nog niet gezien, en dankzij ons hebben ze hem ook kunnen loggen. Daarna ging het andere team snel weg, zodat zij alle andere caches op hun gemak kunnen zoeken en loggen, en wij ook. Een mooie oplossing. Wij schreven even wat aantekeningen op en gingen ook weer door. Cache 7, daar was wat creativiteit voor nodig. Want we hadden hem wel gezien, maar hoe pak je hem dan het makkelijkste? Dat hadden we ook zo bedacht Maaren op zijn knieën over het plankje, en wij de aanwijzingen geven. Dat was natuurlijk een eitje, zo de cache te pakken, zo konden we ook snel weer door. Hier waren we om 15:11. Snel door naar nummer 8. Hier hebben we best wel lopen zoeken. De mensen voor ons kwamen in tegen gestelde richting weer voorbij gefietst, en vertelde ons dat ze hem niet konden vinden. We hebben nog even naar de andere logjes gekeken, maar ook die mensen konden hem niet vinden. Dus wij hebben het om 15:29 maar op gegeven. Het was wel daar een mooi uitzicht. Ruim een kwartier later (15:43) kwamen we aan bij cache nummer 9. Daar hadden we zicht op Gouda, en was het lekker rustig. We hadden de cache weer zo te pakken, onze namen snel opgeschreven en snel door naar nummer 10. Daar kwamen we om 15:58 (GC6T1A4) aan. Ik had de cache zo te pakken, en heb onze namen er in geschreven en gingen we weer terug, naar de auto. Natuurlijk zijn we nog even bij cache nummer 5 gestopt, ook die hadden we zo te pakken, en vervolgde de weg naar de auto. Het was een mooie natuur, als je last hebt van hooikoorts, doe deze wandeling dan wanneer het net geregend heeft, of in de herfst/winter. De wandeling is in totaal 8 kilometer, 4 heen en 4 terug.

Het was een enorm geslaagde dag. Ondanks alle wind was het erg gezellig zo met mijn ouders en broertje. Zo’n middag is wel weer voor herhaling vatbaar!

Groetjes Xarifa

Auteur:

Een jongvolwasse vrouw die van reizen, lifestyle en persoonlijke verhalen delen houdt.

3 gedachten over “Rondje geocachen ‘TIEN’dweg Gouderak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s