Geplaatst in Geocaching, Nederland, Xaar's Reis Wereld, Xaar's Wereld

Extreem geocaching wandelrondje Ede

Hi all,

Vorige week donderdag (25-05-2017) gingen we rond een uur of 11 weg, op naar Ede! Om de Extreem serie te doen. Het was erg druk onderweg. We hebben bij Utrecht aardig langzaam om de snelweg reden. We kwamen om 12:09 aan in Ede. We hadden de auto geparkeerd bij een Paviljoen, van Topparken Park/bos van Ede. Ik ging daar gelijk naar de wc, want ik was dat thuis vergeten te doen. Toen ik weer bij de auto kwam, kwam mijn vader erachter dat hij zijn tas thuis was vergeten. Dat kan gelukkig gebeuren! Daarna hebben we lekker gegeten op de parkeerplaats. Toen we klaar waren met eten ging mama naar de wc, en heeft ze daar weer gelijk de flesjes bijgevuld. Het was zo warm vandaag dat we veel moesten drinken. We gingen daarna wandelen. We waren eerst de verkeerde kant op gelopen voor een cache. Want we gingen als eerst naar Ede’s Bos in de put. Daar hebben we nog wat andere cachers ontmoet en een praatje mee gemaakt. Daarna gingen we snel weer veder. Naar Dino’s Home. Die hadden we zo gevonden, maar wat een mooie cache! Ik heb deze een favoriet gegeven.

Nu snel veder. Natuurlijk konden we in dit bos heel veel mooie foto’s maken! Ik heb alleen zo van de omgeving genoten dat ik het helemaal vergeten te doen ben. Dus daar moet ik eigenlijk nog een keer voor terug naar dit mooie bos! Inmiddels zijn we alweer aangekomen bij Extreem voor de kleintjes. Die is zo mooi uitgevoerd. En inderdaad heel leuk voor de kleine kinderen. Maar stiekem vond ik de behuizing ook erg mooi. En dan ben ik al 20! Na onze namen in het logboekje gezet te hebben, zijn we snel veder gegaan naar extreem draaierig. Toen we er bijna waren moesten we toch van het pad af om goed bij de cache te kunnen komen. Hier kwamen ook andere cachers ons achterna. Weer hele andere dan dat we gezien hebben bij het Ede’s bos in de put. Wij hebben het logrolletje uit de cache behuizing gehaald, waarna iedereen hun teamnaam hebben genoteerd op het logrolletje hebben de andere cachers het weer teruggegaan.

Wij gingen door het bos snel door naar de volgende. Extreem hengelen. We hebben de cachebehuizing zien hangen en proberen te hengelen met een tak, maar helaas niet kunnen pakken. Dus toen zijn we maar weer snel naar de volgende gegaan, extreem nat. Hier hadden we 1,5 liter water voor nodig. Maar gelukkig hadden we nog minder dan 1 liter water voor nodig. Het was nog wel even goed kijken naar waar alle gaatjes zaten. Er kwamen steeds meer gaatjes bij waardoor je die ook goed moest dichthouden voor het water. Hier hebben we niet zo heel lang gestaan gelukkig! Toen zijn we doorgelopen naar Extreem geduld.

Nou, hier had je dus ook echt geduld bij nodig, want de eigenaar had een buis genomen en daar een soort van doolhof in gemaakt en daar moesten we het filmkokertje zien uit te halen. Deze cache was in de volle zon helaas. Ik kan hier niet zo heel goed tegen helaas. Ik krijg dan hoofdpijn en word op een gegeven ogenblik duizelig. Dus mijn moeder en broertje hebben mijn naam op de logrol geschreven waardoor ik in de schaduw kon blijven staan. Dat is het fijne als je met meer personen op pad bent. De cache moest natuurlijk ook weer goed terug gestopt worden waardoor je geduld weer op de proef gesteld werd. Maar dat vind ik nu het leukste van deze cache! Gelukkig hebben wij een heel goed geduld en was het naar ons idee ook zo klaar. Extreem klein stond als volgende op de planning. Deze was ook heel leuk uitgevoerd.

Hier had je allemaal matroesjka’s waardoor je daarmee moest klooien om bij de cache te komen, want misschien zit hij daar wel in? Dat verklap ik niet natuurlijk. We konden onze namen weer snel in het logboekje schrijven en snel door naar extreem makkelijk. Deze was ook erg makkelijk om te vinden. Je zag hem al van ver. Dus even snel alle handelingen uit te voeren konden we snel door naar de volgende. De volgende was inmiddels al weer een beetje het bos uit.

We gingen naar de multi Extreem kort. Dit was ook zo, want als je alles goed had uitgerekend, hoefde je maar ongeveer 50 meter te lopen en je was er al. Dat is nu eens extreem kort! Nu zijn wij thuis alleen niet zulke helden in multi’s lopen, dus hebben we hier iets langer gestaan dan gemiddeld bij alle caches. Maar gelukkig hebben we hem toch gevonden. Nu op naar extreem lang. Dit was gelukkig weer een tradi. Deze deed inderdaad ook zijn naam weer eer aan. Want dit is de grootste cache die ik tot nu toe heb gezien. We moesten wel even zoeken naar een goed plekje op het logrolletje, want wij schrijven graag onze teamnamen bij elkaar op.

Nu op naar extreem donker. Nu gingen we echt het bos uit. En liepen we over een weg waarbij geen enkele schaduw was. Ik was helemaal blij dat ik mijn pet op had en ook een zonnebril bij me had. Want anders had ik het niet getrokken om dit pad op te gaan. Dus ik had mijn zonnebril ook snel opgezet en we konden weer door. Nu was extreem donker ook echt donker. Ook dachten wij ergens ook dat het niet de cache kon zijn omdat het er heel echt uitzag. De behuizing van de cache hebben we wel vaker gezien, maar omdat die normaal op een doosje (met het logrolletje) na leeg is dachten we dat het hem niet kon zijn omdat hier nog wat meer in zat. Uiteindelijk was het de cache dus wel. Wij weer snel onze teamnamen snel opgeschreven en alles weer opgeruimd door naar extreem plat. Tja, die was ook erg plat! Maar gelukkig is er een cache eigenaar bij ons in buurt die ongeveer dezelfde cache behuizing heeft gehad, dus hadden we de cache zo te pakken. En ja, hij was extreem plat. Maar leuk uitgevoerd! Nog twee caches voor vandaag te gaan. Extreem listig was de een a laatste. Deze was ook extreem listig verstopt. Hier hebben we ruim een kwartier als het niet langer is naar gezocht. Hier hebben we ook nog met een ander team staan zoeken, het derde cachende team dat we gezien hadden. Deze mensen hadden we vlak na extreem hengelen ook gezien, en wisten we toen eigenlijk ook al dat zij aan het cachen waren. Dat ga je zien als jezelf ook al een tijdje aan het cachen bent. Nu ja, zij konden hem ook niet vinden, dus de 2de DNF voor ons vandaag. Nou ja, dat maakt niet uit, we konden weer eindelijk bij bomen zoeken omdat we weer richting de bossen gingen.

Nu op naar extreem Hollands. Dit was de laatste voor vandaag. De laatste was ook erg leuk om te vinden. Het waren namelijk klompjes. Dus inderdaad erg Hollands. Maar wel erg leuk om te zien. Nu weer op naar de auto. Omdat we de auto geparkeerd hadden bij een vakantiepark hebben we daarna nog even lekker een ijsje gegeten, even geplast en gelijk onze flesjes gevuld voor onderweg! En toen zijn we weer naar huis gegaan. Dit was rond een uur of 17:30. Uiteindelijk hebben we onderweg ook nog even snel een carpool cache gedaan. We keken er overheen, maar toen we goed om ons heen keken was hij zo gevonden. En we waren zo tegen 18:30 weer thuis. Nog even wat drinken thuis en toen hebben we lekker avond gegeten en hebben we er nog een fijne avond van gemaakt thuis.

Het was een leuk rondje met allemaal stuk voor stuk verschillende caches waar door de het ook elke keer een verrassing was wat we tegen zouden komen. Dus de omgeving was erg leuk, maar ook alle caches die we gezien hebben waren allemaal erg leuk om te vinden. Er liggen nog 2 andere geocache rondjes hier in de buurt die allemaal niet zo lang zijn als deze dus die gaan we ook binnenkort doen. Ik heb er erg veel zin in!

Ik ben alleen vergeten foto’s te maken bij deze trail. Stom he?

Groetjes Xarifa

Auteur:

Een jongvolwasse vrouw die van reizen, lifestyle en persoonlijke verhalen delen houdt.

Een gedachte over “Extreem geocaching wandelrondje Ede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s