Geplaatst in Xaar's Wereld

Geocaching Rondje Ede

Hi all

Zondag (28-05-2017) gingen we weer naar Ede. Weer lekker wandelen door het bos. Het was zondag weer lekker warm. We gingen naar Rondje Ede’s Bos Dan is het nooit fijn om richting het strand te gaan. Omdat het daar dan altijd hartstikke druk is. We waren vandaag om 11:23 erg laat voor ons doen. We hadden nog voor Utrecht even snel bij de Burger King een sanitaire stop. Mama en ik moesten even snel naar de wc. Papa en mijn broertje gingen nog even wat munzees scannen. Toen snel weer door naar het wandelrondje in Ede. We zijn om 12:30 aangekomen. We hoefde niet meer te eten, want dat hadden we onderweg al gedaan. Het was op de heen weg niet druk. Gelukkig. We hadden donderdag al een cache van dit rondje gevonden. Dus nu gingen we de andere 6 doen. We begonnen met Rondje Ede’s Bos schijfje. Dit was inderdaad een schijfje tussen allemaal takken in. Dus als we de titel niet hadden gehad als hint hadden we hier lang gezocht. De CO van dit rondje, het Extreem rondje (Dezelfde als waar ik vorige week al over schreef) geeft eigenlijk alle hints in de titel. Dat is wel leuk! Gelukkig is alles goed te doen hier. Tenzij je in een rolstoel zit. Dan zal ik het niet aanraden.

Nu snel op naar Rondje Ede’s Bos Minion. Deze was ook weer zo gevonden dankzij de titel. Kortom erg makkelijk al deze titels, we weten al weer we naar opzoek zijn. Bij deze hebben we er wel even over gedaan om te vinden. Want de Minion die gebruikt was, was nogal aan de kleine kant. Het is dat mijn oog erop viel. Maar anders hadden we eer nog langer naar lopen zoeken. Nu snel op naar de volgende. Deze heette Rondje Ede’s Bos Tring Tring. Hmm, is dat een huisbel, of een fietsbel. We kwamen er al snel achter dat het het laatste was. Een fietsbel. Nu even zien hoe hij open moet. We kwamen er al snel achter dat we moesten draaien, maar welke kant op wisten we eigenlijk. Maar daar kom je maar op een manier achter, en dat is natuurlijk door gewoon te draaien. Nu snel op naar de volgende cache. Dit was ook weer zo’n mooi bos. Nu heb ik weer zo genoten van dit bos dat ik eigenlijk weer zo weinig foto’s heb gemaakt. We waren ook steeds zo bij de volgende cache! Maar misschien is dat ook wel omdat we er een aardig tempo in hebben zitten. Toen we aankwamen bij Rondje Ede’s Bos was het een Love Birth. Het was weer een toepasselijke behuizing. We zagen hier ook een bosmuisje gaan. Hij schoot steeds weer een klein beetje veder het bos in. Maar hij was niet heel bang voor ons. Gelukkig maar.

Nu op naar Rondje Ede’s Bos Rust in het bos. Dit was bij een bankje. Hier kwamen we ook nog een mevrouw tegen. Die probeerde ons ervan te overtuigen dat we een hond moesten nemen. Nu kunnen wij dat niet wegens een allergie thuis, dus probeerde wij haar steeds ervan te overtuigen dat we dit niet konden, maar helaas lukte ons dat niet. Toen ze eindelijk weg was konden wij lekker rustig op ons gemak gaan zoeken. Toen we hem gevonden hadden, de cache, hebben we snel onze namen op het logrolletje gezet en daarna hebben we hem weer opgeruimd en zijn we een appeltje gaan eten. Ondertussen zijn we naar Rondje Ede’s Bos bospad gelopen. Hier hebben we een tijdje lopen zoeken omdat dit keer ons de titel niet echt hielp. Wij hebben erg bij het bospad lopen zoeken. Maar kwamen erachter dat je deze titel op twee manieren kan opvatten. Dus toen hebben de cache zo gevonden. Deze was het allerleukst van het hele rondje. Vond ik. Nu was dit rondje ook al weer afgelopen. Nu lag er nog een rondje in de buurt. Dus hebben we deze ook maar gedaan. Omdat we met Rondje Ede’s Bos in een uurtje klaar waren. En we Ede toch net te ver vinden rijden om voor een uurtje heen en weer te gaan en we het fijn vinden om lekker te wandelen zijn we maar snel naar het andere rondje gegaan. Er lag nog een cache tussen door dus die hebben we ook nog gedaan. Hier hebben we met een meisje staan kletsen. En haar wijs gemaakt dat we bezig waren met een hele geheime speurtocht waar niemand van mocht weten. Dit heeft ze ook nog aan haar ouders verteld. Hihi. De cache was bij de Doesbrugermolen. Bij Ede.

We waren zo bij het volgende rondje. Het extreem wandelrondje. Deze waren genummerd van 1 t/m 6. 6 waren we alleen vergeten in het gps te zetten. Dus als we weer een keer bij Ede in de buurt zijn gaan we die ook nog een keer zoeken. We begonnen bij Extreem wandelrondje nummer 5. Die lag het dichtste bij de auto. Alle caches van dit rondje zijn ook zo te vinden. We hebben nergens lang gezocht, gelukkig! 5 lag langs het wandelpad en hebben daar lekker rustig kunnen zoeken. We gingen al snel door naar extreem wandelrondje 2. Bij deze cache hebben we langer gezocht dan bij de rest. Hier dachten we te moeilijk denk ik, want hij lag best makkelijk verstopt. We waren bijna door gelopen naar extreem wandelrondje 3, toen we bedachten dat we ook nog naar extreem wandelrondje 1 moesten. Dus dat hebben we maar snel eerst gedaan. De weg hier naartoe kwamen we er achter dat dit stuk ook aardig mooi was. Dus weer bijna geen foto’s van gemaakt. Inmiddels waren we weer aardig snel bij extreem wandelrondje 1. Die hadden we snel gevonden. Nu op naar extreem wandelrondje 3. Hier waren we wel even naar onderweg. Omdat we natuurlijk 2 al gedaan hadden. Ondertussen kwamen we aan de rand van het bos terecht. Gelukkig was hier nog aardig wat schaduw. We liepen over een zandpad. Langs de treinbaan. Toen we bijna bij 3 waren reed de trein voorbij. We hadden even wat langzamer gelopen omdat we naar de trein hadden gekeken. Maar toch waren we bij extreem wandelrondje al aangekomen. Die hadden we weer zo te pakken. Hij was niet heel lastig verstopt omdat er bij alle caches eigenlijk wel een soort van spoilerpaadje is. Dus we werden er zo naar toe geleid. Nu we weer onze teamnamen hadden opgeschreven hebben we de cache weer keurig opgeruimd en door naar nummer 4. De laatste dachten we dus van dit rondje. Nummer 4 was ook weer erg leuk verstopt.

We hadden door het spoilerpaadje de cache zo gevonden. Maar ik had wat moeite om de cache open te krijgen. Dus mijn broertje schoot me te hulp, en hij kreeg hem zo open. Toen de cache open was begonnen wij hard te lachen. Want van buiten zag de cache er nog al saai uit. Maar van binnen was hij heel grappig! Er lagen nog ander caches in de buurt die wij nog niet hadden gevonden. Dus die gingen we ook nog zoeken. Hier zaten wel meer afstanden tussen dan bij de rondjes die we eerder vandaag hebben gelopen. Maar dat maakt niet uit. Alleen maar lekker om wat kilometers te maken. En het genieten van de mooie omgeving in Ede. Want daar houden wij ook wel van. Van die mooie omgeving om in te wandelen. De geocache waar we als eerst naartoe gingen was Geovogels-nestkast. Dat was een creatieve uitvoering van een vogelkastje. Zo iets hebben wij ook in de buurt hangen. Dus voor ons was het geen verrassing om zo iets aan te treffen. Dus wij hadden hier ook al onze ideeën hoe dit op te lossen. Hier hebben we, na dat we de cache gevonden hadden, nog even wat langer gezeten en wat gedronken. Daarna zijn we weer door gegaan. Naar de laatste cache voor vandaag. Dat was Dwaaltuin Kernhem. Deze was ook leuk verstopt. Het was al 17:00 uur toen we hem hadden opgeruimd. Toen zijn we snel naar huis gegaan. En hebben we lekker gegeten. En hebben we ’s avonds lekker zitten loggen. En ook hebben we ’s nachts lekker geslapen.

Groetjes Xarifa

Auteur:

Een jongvolwasse vrouw die van reizen, lifestyle en persoonlijke verhalen delen houdt.

Een gedachte over “Geocaching Rondje Ede

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s