Geplaatst in Nederland, Xaar's Reis Wereld, Xaar's Wereld, Zwammerdam

Zwammerdam Deel 2

Hi all!

Vandaag het tweede artikel over Zwammerdam. Vandaag neem ik jullie weer een stukje mee in mijn dorp. Ik hoop dat jullie het artikel van vorige week leuk vonden! Ik heb weer veel voor jullie in petto vandaag! Dus laten we weer snel beginnen!

Keizer Barberossa, heeft in 1165 aan Graaf Floris 3 de opdracht gegeven een dam van Zwammerdam te laten doorbereken. Want het veroorzaakte een grote overstroming in het Utrechtse Bisdom. Of de dam nu ook werkelijk is afgebroken is helaas niet bekend. Helaas kon ik veder niet heel veel informatie vinden over Keizer Barberossa en Zwammerdam. Dus hier moeten we het helaas mee doen.

Barberossa

Zwammerdam heeft 3 kerken. Waarvan een nog maar elke week dienst heeft. Zwammerdam is niet groot genoeg meer om alle drie de kerken een dienst te laten hebben. Elke kerk had dan zijn eigen geloofsovertuiging. Het was namelijk Remonstrants, hervormd en wat de derde voor geloofsovertuiging had weet ik niet precies. De Remonstrantse kerk is van oorsprong een schuilkerk. Hier kon je alleen via het water komen. Ooit heb ik een foto gezien van hoe de mensen dan naar de kerk gingen in het bootje, ik vond het er stiekem wel grappig uitzien. Nu kan je er heel makkelijk komen, en zie je hoe mooi het kerkje er nog uitziet.

Zwammerdamse kerk

De Hervormde kerk

Zwammerdamse wapenschild

Het witte gebouwtje op de achtergrond is de Remonstrantse kerk. Het huisje met de Zwaan er op is het wapenschild van Zwammerdam.

Kerk Molenstraat

En dit is de kerk waarvan ik niet weet welke geloofovertuing ze hadden. Deze kerk staat tevens ook te koop. Ik heb even gezocht, maar ik kon niet vinden waar hij te koop staat.

Dit zijn alle leuke en bijzondere bezienswaardigheden in Zwammerdam. Ik hoop dat jullie deze twee artikelen leuk vonden over Zwammerdam!

Tot de volgende keer!

Groetjes Xarifa

Auteur:

Een jongvolwasse vrouw die van reizen, lifestyle en persoonlijke verhalen delen houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s