Geplaatst in Duitsland, Natuur, Sluis, Xaar's Reis Wereld, Xaar's Wereld

Sluis van Neckargemünd bezoeken

Hi all

Vandaag deel ik met jullie mijn 2de (01-08-2017) vakantie dag. We hadden zin om een dagje wat rustiger aan te doen. Dat is in ons geval een klein wandelingetje maken naar iets toe en weer terug naar de camping in dit geval ;)! Dat is vandaag de sluis van Neckargemünd geworden. Het was gelukkig erg mooi weer, dus dan word er veel gevaren, zowel de scheepvaart die door de sluis vaart en de plezier vaart. De sluis is ongeveer 3 kwartier lopen vanaf Camping Haide. Ik vind het altijd heel erg leuk om dit soort dingen van dicht bij te kunnen zien. Omdat wij niet zulke grote sluizen in de buurt hebben, zover ik weet heb ik in de buurt een kleine sluis waar je het niet zo heel goed kan zien omdat er gelijk een brug naast zit. Dat vind ik wel jammer! Want je ziet toch niet echt wat er gebeurt. Bij zo’n grote sluis als in Neckargemünd zie je dat heel goed!

We hebben in totaal 2 schepen door de sluis zien gaan. Een rondvaart boot en een scheepvaart boot.

Toen we het kijken naar de sluis wel voor gezien hadden hebben we nog een kleine multi gelopen. Of te wel een geocache. Deze begint bij de sluis, en leidt je zo langs een sculturen park bij een orthopedischs centrum. Omdat het zulk mooi weer was, waren er ook veel cliënten opgenomen, waardoor ik niet veel foto’s heb kunnen maken.

Op de weg naar de sluis een bron is, hebben we daar ook nog even wat flesjes gevuld. Dat vind ik altijd heel lekker, zo rechtstreeks uit de bergen. Dan heb je natuurlijk het zuiverste water. Dit is de bron:

IMG_1801

Dit was dag 2 van mijn vakantie. Drinken jullie ook zo graag bron water direct uit de bergen?

Groetjes, Xarifa

Auteur:

Een jongvolwasse vrouw die van reizen, lifestyle en persoonlijke verhalen delen houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s