Geplaatst in Duitsland, Plaatsjes, Xaar's Reis Wereld, Xaar's Wereld

Heidelberg en Slot Heidelberg

Hi all!

De laatste, maar zeker niet de minste, vakantie verslag (02-08-2017) wat ik voor jullie klaar heb staan. Deze dag ben ik samen met mijn ouders en broertje weer op stap geweest. Ik ben met hun naar Heidelberg geweest. Ook heeft Heidelberg een slot, die nu een reünie is. Daar heb ik met hun lekker door de tuin gewandeld.

We zijn met de trein van het station Heidelberg Orthopedie naar Heidelberg Altstad gegaan. De oude stad van Heidelberg dus. Hier heb je veel oude en bijzondere panden staan, maar ook nog veel standbeelden en ook niet te vergeten, kerken. Die bezoeken wij ook altijd wanneer we op vakantie zijn. Wij zijn zelf niet gelovig, maar wij vinden het altijd wel bijzonder om kerken van binnen te zien. Omdat het veel kan vertellen, en het gewoon bijzonder is om van binnen te zien. We hebben hier en daar ook nog wat winkeltjes bezocht, ook was er nog een markt. Op de markt heb ik nog een kaartje voor mijzelf gekocht. Gewoon als aan denken. Dat vind ik altijd leuk. Ik plak hem dan vaak ergens op. Dit jaar in mijn reisboekje. Daar komt later (ik heb dit artikel ingepland, dus misschien staat hij al online, als dat gebeurt is DIT de link, en anders nog even geduld hebben ;)!) Ook heb ik bij deze kaart een bij behorende postzegel gekocht, voor naast de postkaart!

Na dat we het centrum in geweest zijn, zijn we gelopen naar het slot van Heidelberg gelopen. De weg er naartoe was erg steil. Ik had het er over in het artikel bij Schönau dat het daar af en toe al steil was, maar dit was nog erger. Ik heb hier geen foto van gemaakt, omdat er heel erg veel mensen liepen, maar ook omdat ik al mijn kracht en lucht nodig had om naar boven te komen. Waar dat aan licht, zal waarschijnlijk ook nog wel een keer aanbod komen (maar nu ben ik er nog niet klaar voor om te delen, sorry!). Eenmaal bijna boven, moest ik toch even pauze van een kwartiertje nemen om weer veder te kunnen. Ik was eigenlijk niet meer van plan om veder naar boven te gaan, maar omdat ik toch zo eigenwijs ben, of misschien dat je het wel een overheersing van nieuwsgierigheid kan noemen, om te zien wat er daar boven nog is. En wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan samen met mijn broertje! Want wat was het uitzicht daar mooi! Je kon zo over de stad kijken, de rest van het slot zien en de hele wijde omgeving!

Daarna heb ik samen met mijn ouders nog even een wandelingetje gemaakt door de slottuin, die ook erg mooi was om te zien. Niet al te druk, maar ook niet al te rustig. We wouden ook nog het slot in, maar dat was iets duurder dan verwacht voor 4 personen, dus misschien dat ik dat ooit nog een keer alleen ga doen als ik daar in de buurt ben.

Ben jij wel eens in Heidelberg geweest? En wat vond jij daar het mooist?

Groetjes, Xarifa

Auteur:

Een jongvolwasse vrouw die van reizen, lifestyle en persoonlijke verhalen delen houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s