Geplaatst in Hunebed, Hunebedden, Natuur, Nederland, Xaar's Reis Wereld, Xaar's Wereld

De Papeloze Kerk, Hunebed D49

Hi all!

De Papeloze Kerk, nabij Schoonoord, ik zei het zaterdag 18 november 2017 ook al een beetje in het artikel van Wico doorschemeren, is het eerste hunebed wat ik in mijn leven zag, zo’n 20 jaar geleden. En nog steeds vind ik het bijzonder om een hunebed te zien. En deze vind ik het bijzonderst! Dat komt omdat het dekheuvel in 1959 op de helft na in zo oorspronkelijke staat is terug gebracht door Professor van Griffen. Hij trof het in 1918 bij een inventarisatie in een droevige staat aan. Want van de zes dakstenen waren er nog maar twee over. Harstikke jammer natuurlijk! Daarom heeft hij het zo terug gebracht en heeft daarvoor het hunebed D33 gebruikt omdat die niet meer te repareren was!

Dit is De Papeloze Kerk:

Naast dat ik bij De Papeloze Kerk ben geweest, zijn we ook nog op de weg terug naar huis ook nog langs twee andere hunebedden gereden. Die waren ook heel mooi om te zien, dus daarom deel ik ze even met jullie! Deze twee staan bij Sleen.

D50 en D51

Maar dit is niet het enige hunebed wat ik bezocht heb. Maar alle foto’s die ik daarvan had gemaakt kan ik weer nergens vinden helaas! Maar die staan op mijn Instagram! Dus misschien daar maar even opzoeken?

Hier de foto’s van Hunebed D49. Mijn meest bijzondere hunebed!

Groetjes Xarifa

Ook ik moest nog het een en ander opzoeken, omdat ik het niet meer precies wist. Alle informatie komt van: Hunebed D49< =rel”nofollow”/a>

Auteur:

Een jongvolwasse vrouw die van reizen, lifestyle en persoonlijke verhalen delen houdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s