Geplaatst in Hitteplan, Productief, Warmte, Xaar's Wereld

5 tips om je productiviteit met dit weer vast te houden!

Hi all!

Op dit moment geniet Nederland lekker van de zon! Maar ik begin toch steeds meer om mij heen te horen dat de productiviteit niet echt mee zit. Daarom deel ik vandaag 5 hele handige tips om je productiviteit te behouden!

Eerst deel ik nog even twee leuke feitjes met jou wat uit onderzoek is gebleken waar iedereen last van heeft met dit warme weer! Ook even een kleine discliamer van te voren, dit gaat over het bedrijfsleven. Als jij influncer bent, hoeft dit natuurlijk niet per see op jou te slaan.

  • 20% van de mensen is minder productief
  • 45% is sneller afgeleid!

#1 Drink veel!

Dat klinkt heel logisch, veel drinken. Maar zeg nu zelf, als je lekker in de flow zit van het werken, heb je dan altijd even veel zin om heen en weer te lopen voor een glaasje water? Ik niet in ieder geval! Daarom zorg ik altijd voor een flesje of een groter glas waar ik meer water in kan doen. Vaak doe ik dit met wat gember en citroen, of met limoen. Maar munt is ook erg lekker! Maar koffie en thee is ook erg goed voor je! Je koelt hier meer van af met dit weer! Dat komt omdat er in je hersenstam een soort van thermometer zit die jou temperatuur regelt. Hoe warmer de dranken zijn, hoe meer jij afkoelt. Dus met koele drankjes werkt het precies andersom! Hoe het precies zit, weet ik ook niet. Maar dit heb ik zo geleerd op school!

#2 Beweeg genoeg

Ook al hebben we niet altijd even veel zin om dat ene keertje extra heen en weer te lopen naar de kraan of de koffie automaat, het is toch goed om extra te bewegen met dit weer. Dit zorgt er namelijk voor dat vocht beter geregeld wordt in je lichaam. Zo krijg je dus minder last van dikke voeten en enkels.

#3 Wees niet te streng voor jezelf

Als jij een deadline hebt die voor het einde van de dag af moet zijn, ga je er natuurlijk voor. Maar toch is het belangrijk als je genoeg pauze neemt. Zo geef je je lichaam weer even wat rust, en kijk je weer wat meer focus voor de deadline.

Je kan je zelf ook na werktijd belonen om een lekker ijsje te halen bij een ijsjes zaak in de buurt! Mijn persoonlijke favoriet is De Zoete Inval in Bodegraven.

#4 Kleed je luchtig

Op warme dagen zoals deze is het lekker om je luchtig te kleden. Dat staat zelfs in het Hitteplan die nu geldt. Mocht je geen afspraken hebben, kan je altijd lekkere luchtige dingen aantrekken. Mocht zakelijk bij jou nu wel gewenst zijn, trek dan laagjes aan met een dunne stof. Zo kan je altijd dingen uit trekken, en heb je het niet heel erg heet.

#5 Koel je lichaam voldoende

Het is ook goed je lichaam te koelen. Dit kan door een vochtig handdoek in je nek te leggen of je polsen goed te koelen onder een koude kraan. Dit zijn de meest makkelijke manieren om je lichaam echt koel te houden.

Maar na werk tijd kan je ook net als ik lekker in de rivier duiken bij jou in de buurt!

Dit zijn mijn tips voor het werk met dit weer om toch productief te kunnen blijven.

Wat werkt bij jou het beste om productief te blijven? Ik ben benieuwd naar jou tips, en wie weet neem ik die van jou de volgende keer wel mee!

Groetjes, Xarifa

Wil je dit artikel delen op Pinterest? Dat kan door deze foto te pinnen!

Auteur:

Make Today An Adventure

Een gedachte over “5 tips om je productiviteit met dit weer vast te houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s